Flere knivdrap på kjøkkenet

Pass på så du ikke stati-stikker deg på denne kjøkkenredskapen: Ny forskning tilsier at blir du drept, så er det av en slik kniv. (Illustrasjonsfoto – TT)

Statistikken fra i fjor viser at kniv er kommet på toppen når det gjelder drapsvåpen i Norge.

Før massiv innvandring og gjengdannelser var det gift som var den vanligste måten å ta livet av folk i Norge. Nå er det kniv som troner på toppen av foretrukne måter å overlagt avbryte folks opphold her på jorden.

De fleste ulykker skjer på kjøkkenet

Fra før av har det vært allment kjent at hjemmet er det stedet man skader seg oftest med det gamle ordtaket «De fleste ulykker skjer i hjemmet». Dette har jo så klart mye å gjøre med at man oppholder seg mer hjemme enn noe annet sted, men det er også fordi det er hjemmet som har kjøkkenet. Og kjøkkenet har mange skarpe gjenstander og glovarme plater og kokende vann.

Farlig kombinasjon

Hvis man kombinerer statistikkene fra vanligste drapsvåpen og det faktum at ulykker flest skjer der det også er tilgang på kniver, så tilsier det at kjøkkenet egentlig er et rom man skal oppholde seg minst mulig i. Faren er også stor for at noen vil benytte seg av statistikken til å skjule et drap som en ulykke og at statistikken for knivdrap på kjøkkenet er mye høyere enn forskningen tilsier.

Med dette ønsker TT deg en fin start på helga og en håper du overlever matlagingen.