Fatal kaffe­ulykke hos LF

Drivstoff #1: En svart kaffekopp på en svart dag hos LF. (Illustrasjonsfoto)

I går morges klokken 0639 fikk nødsentralen inn et anrop fra LF.

Mann i femtiårene sølte kaffe på seg. Blør ihjel. Trenger ambulanse!

Morgan Quisten jobbet tidligskiftet på nødsentralen og visste ikke helt hva han skulle tro. Han tenkte først at noen skulle tulle med ham. Etter å ha fått roet ned innringeren ble det klart at han hadde brukt opp «spør publikum» og ble nødt til å «ringe en venn». Denne vennen var Morgan. Han deler hybel med assisterende sementsekkbærer hos LF; Syver Såvheim.

Edle dråper

Såvheim begynner 0600 på jobb og hadde akkurat kommet inn døra til pauserommet da han så Kalle Vogt helle den siste skvetten med kaffe over i kaffekoppen sin. Såvheim var allerede en halvtime for sent på jobb og hadde hoppet over dagens første kaffekopp hjemme hos seg selv. Med angst ser han Vogt sette seg rolig ned med den siste kaffekoppen, så han romsterer rundt i skapene etter mer kaffepulver. Men det er tomt!

Uhell i uhell

Såvheim sjekker ryddelista på korktavla og bemerker seg at det er Vogt som har denne uka. Det betyr at det er han som har glemt å fylle skuffene med kaffe. Såvheim forklarer til politiet at han da hadde spurt Kalle vennlig om han kunne dele den siste kaffedråpen med ham, siden det jo var hans feil at det var tomt for kaffe. Kalle skal ha ignorert Syver, hvilket fikk Syver til å prøve å rive til seg kaffekoppen fra ham. Kalle hadde trukket raskt til seg koppen og sølt restene av det kokvarme innholdet over seg selv og falt bakover på stolen. Såvheim forklarer iherdig resten av forløpet til TT:

I det Kalle falt bakover har han sparket opp i bordet foran seg slik at forskjærskniven som lå på bordet gjorde et byks opp i lufta og falt ned gjennom brystkassa til Kalle og rett i hjertet. Kalle som da ligger med hodet vendt litt nedover på den veltede stolen prøver da å trekke kniven ut igjen, men mister den fordi den er glatt og innklint med blod og den faller mot halsen hans og kutter strupen. Det er på dette tidspunktet jeg forstår at jeg må ringe ambulanse, så jeg legger på telefonen med Kaffehuset straks jeg har bestilt mer kaffe og slår 1-1-2!

LFs første arbeidsulykke i juni

Ambulansen var på plass bare få timer etter nødsamtalen, men da var Kalle kald. LFs administrerende direktør sier på telefon til TT at de har rettet opp i rutinene sine og at det ikke skal skje igjen at et lik får ligge så lenge på pauserommet uten at noen rydder opp. Det er nå lagt til i arbeidsoppgavene på ryddelista. Han legger til at dette ikke er et stort problem, da det tross alt er bare den første arbeidsulykken i juni.