Tuba forårsaker hjertestans viser forskning

Tonearter fra dypet: Det er ikke første gang musikk dreper 27-åringer. Illustrasjon: DALL-E.

Den siste tiden har vi sett økende tilfeller av hjertestans hos yngre mennesker. Forskere over hele verden har klødd seg i både hodet og rumpa for å finne ut hva slags variabler som kan ha forårsaket dette, men ingen har knekt koden før nå.

Det var Jonas’ Vasall, overlegen overlege på Saksheim Sykehus, som til slutt knekte koden sammen med statsfinansierte forskere. Det er vanskelig å unngå å legge merke til at disse hjerteproblemene har økt etter massevaksinasjonen. Men er det tilfeldig?

Det er faktisk ikke tilfeldig! Forskerne gir konspirasjonsteoretikerne delvis rett. Forskningen viser at coronapandemien er i alle fall delskyldig i dette. De fleste land hadde storstilt nedstengning som førte til at færre dro ut av huset og tok del i kulturlivet. Den plutselige mangelen av eksponering for live orkestermusikk gjorde at vi ble mindre immune mot visse vibrasjoner fra instrumenter.

Det er spesielt instrumentet som lager de dypeste tonene som er synderen – tubaen. Frekvensen som tubaen produserer samsvarer med spesielt unge menns hjerterytme og den lave toleransen de har opparbeidet seg under karantenen har gjort dem sårbare for uheldig påvirkning som kan stoppe hjertet i noen tilfeller.

Da forskerne innså dette begynte de også å se på om andre instrumenter kan ha påvirket negativt. Konklusjonen er at blokkfløyte har en uheldig innvirkning på kvinners menstruasjonssyklus. Da musikkopplæringen i grunnskolen tok seg opp igjen etter nedstengningen var ikke foreldre lenger immune mot barnas blokkfløytelekser – og spesielt tonerekkefølgen i «Lisa gikk til skolen» gjorde at mange mødre fikk uregelmessige blødninger.

Breke etter noens pipe: Mennesker er heldigvis ikke like lettlurte som sauer. Illustrasjon: DALL-E.