Sukkersøt sutrecountry med bitter bismak

Låvedans: Vivian Vogt venter på noen nye å hoppe i høyet med. (Foto: Studio 500)

Vivian Vogts sjette studioalbum er et etter-boka klokkerent country- og folkemusikkalbum med sterk vokal og lettbeinte tekster.

Målt opp mot hennes tidligere album, bærer nummer seks preg av hastverk på flere av låtene – spesielt de som omhandler hennes nylig avdøde ektemann Kalle Vogt. Det er likevel lite å si på rytmene – dette er virkelig fengende og dansefoten får seg noen kraftige dødsrykninger på en halvdød kropp og kan livne opp selv den tyngste begravelse.

TT tar en prat med Vivian på dagen for utgivelsen på kirketrappa et gravsteinkast fra der hun nettopp så sin avdøde ektemann bli senket i jorden. Hun står kledd i svart og selger CD-er til gjestene.

Det nye albumet blir sluppet i dag; har det vært planlagt lenge?

– Det er en del av min sorgbearbeidelse. Vi takler alle sorg forskjellig. Mitt største ønske i verden er at lille Bambi (Ina Vogt. Red. anm.) skal få igjen sangstemmen sin. Hun ble stum da hun fikk høre om hva som skjedde med Kalle.

Du synes ikke det er uetisk å selge albumet på dagen for din manns begravelse?

– Jeg benytter meg av samme forretningsmodell som TV-aksjonen. Ingen åpner lommebøker så mye som de som vil framstå empatiske.

(Saken fortsetter under bildet.)

29 minutter countrypop: 199,-. (Foto: Studio 500)
Fire terningkast og en gravferd.

Fra svingende dansebandkopier til bluesaktige sørgesanger og morsomme duetter er dette et musikalsk helt greit album for enhver smak. TT stiller seg likevel spørrende til omstendighetene rundt utgivelsen.