Forskere har oppdaget det 119. kjønn

Kjønnsvag pluss premium: Alle de originale 118 kjønnene er representert i forskerteamet som har funnet det siste. Illustrasjon: Adobe Firefly

Det eksisterte bare i et brøkdels sekund, men forskerne på Flydanes Kjønnsforskning har klart å fremstille det 119. kjønn i laboratorium. De kan nå utvide kjønnssystemet med starten på en åttende gruppe med kjønn.

Obs. Denne artikkelen er flere dager gammel og et titalls kjønn kan ha kommet til siden den ble skrevet.

I antikken så man for seg at det fantes bare to kjønn, mann og kvinne; og at alle mennesker faller innenfor en av disse. Mangel på kunnskap og teknologi gjorde at man lenge trodde det var så enkelt. Nå vet vi at kjønn er flytende, uendelig og ikke engang fantasien kan stoppe oss fra å finne nye. 

Vederstyggelig

Fordi halvveringstiden på kjønn nummer 119 er på 0,7 sekunder, rakk ikke vitenskapspersonene å faktisk forske på det, men av det de rakk å observere, ble de enige om at det mest passende navnet vil være «vederstyggelig». Personen som deltok i eksperimentet ble kontinuerlig bombardert med ekstreme mengder høyere utdanning og etablerte medier til det spontant oppsto et nytt kjønn som forsvant like raskt som det manifesterte seg.

Kjønnssystemet

Alle som fulgte med i seksual­undervisningen, kjenner til det klassiske oppsettet med kjønn delt inn i grupper og perioder, der de vertikale periodene ofte deler lignende egenskaper. I tillegg har man kategoriene for ikke-kjønn og flerkjønn som er tatt ut av systemet og satt for seg selv for å gjøre det mer oversiktlig.

I periode 4 er det for eksempel flytende kjønn og i periode 17 er det kjønn som ikke anerkjenner andre oppdelinger av kjønn enn sin egen: Ikke-binære avviser at man bare kan dele inn i de to klassiske kjønnene, mens kjønnsnummer 117, de ikke-desimale, tar avstand fra de som forfekter en kjønnsideologi hvor det bare eksisterer 10 kjønn.

Klikk på bildet for større versjon: Skjemaet alle kjenner fra seksualundervisningen, gjør sjongleringen mellom kjønnene mye enklere. Illustrasjon: Flydanes Kjønnsforskning

Også andre egenskaper kan gå igjen i de horisontale gruppene, som lignende frisyrer og hårfarger, og man kan se at jo lenger til høyre man kommer i samme gruppe, jo hyppigere forekommer tatoveringer og piercinger. Det er også mulig å lese av oppsettet hvilke kjønn som lettere binder seg til andre typer kjønn, eller som med kjønn nummer 54 som har nok med seg selv og ikke binder seg så lett. Dette har å gjøre med hvor mange ekstra kjønnskromosomer man har i ytterste genskall.

Som man kan se av periode 5, så er kjønn noe man kan ta på seg avhengig av vær og humør. For å ikke tråkke på tærne de som ikke føler seg representert i denne skjematiske fremstillingen, så er det viktig å nevne at dette ikke er en uttømmende liste, fordi alle kjønnene kan bindes til en eller flere av de andre. Du føler deg kanskje som en «cyan strikkagender» eller en «pervers kjønnsdiffus klovn».

Kjønnsomdanning

Opprinnelig var kjønn definert som noe som ikke lot seg endre. Dette er ikke riktig lenger. Kjemien har i dag kraftige metoder til å framprovosere endringer i kjønn. Man kan kjemisk kastreres, tungt medisineres eller hormonbehandles. Det er i dag blant annet vanlig at de som blir født enhjørninger blir tatt fra bonden og tvangsavhornet slik at de selv kan velge om de ønsker å bare være hest når de blir gamle nok til å velge dette selv, som vanligvis er i treårsalderen. Avhorningen er ikke reversibel, men dagens rhinoplastikk er så avansert at de kan operere på et imponerende livaktig horn.

Avvikende kjønnsideologier

Kjønn er i stadig utvikling og spesielt to andre grupperinger står i opposisjon til det vitenskapelige kjønnssystemet. Foreningen Frank har gått systematisk til verks og fysisk tellet alle kjønn i hele verden. For øyeblikket er det totalt 100000 kjønn på verdensbasis. På den andre siden har man de som mener at det finnes bare ett kjønn, eller null om du vil, fordi kjønn er flytende og at alle derfor bare har en variasjon av det samme viskøse kjønnet.

Oppdatert: Kjønn er noe som virkelig engasjerer og TT har brukt hele dagen på å lese e-poster som rant inn i løpet av natten. Med bakgrunn i dette, har vi gjennomgått kjønnssystemet på nytt og korrigert ting leserne har reagert på. Ett kjønn var nevnt to ganger. Et annet kjønn manglet i dets sted og et par kjønn hadde feil ordlyd eller feil symbolnavn. For ordens skyld, vi er klar over at alle kjønnene også har isotoper, men disse har ikke plass i oppsettet. Og nei, bergenser er ikke et kjønn, det er en art.