Kvinne revet i filler

Pen å se på, stygg å møte: Bamse Brakar ser nok kosete ut, men du overlever neppe en bamseklem. (Illustrasjonsfoto: Øystein Enger)

Sent natt til i går ble en kvinne funnet død, revet i filler, i skogen som omkranser Vassfaret.

Det var en forbipasserende turgåer som fant liket av den nesten ugjenkjennelige kvinnen som antakelig ble drept samme dag. Den forbipasserende mannen tok kontakt med politiet bare få minutter etter han hadde fulgt stanken av noe som minnet om nyslakta gris. Mannen, som jobber som bonde, merket den umiskjennelige odøren av åpne tarmer og tenkte han skulle finne ut av hvem som hadde slakta gris uten å rydde opp etter seg. 

Slakterhus i skogen

Da bonden til slutt fant liket, trodde han først noen allerede hadde tatt seg bryet med å lage kjøttfarse av grisen, men ved nærmere ettersyn var det klart at ingrediensene skulle tilsi at det passet bedre som «familiedeig». Det så ut som kvinnen, som må identifiseres vha. fingeravtrykk, hadde gått rett gjennom en kjøttkvern og det eneste som ga bonden et pek om at det var et menneske han hadde foran seg, var silikonpupper som bjørnen ikke hadde klart å herpe.

Uidentifisert

Politiet vet fortsatt ikke hvem denne kvinnen er, og spør om hjelp fra publikum om noen savner sine nærmeste. Det eneste politiet vet med sikkerhet er at kvinnen var voksen, blond og rundt 60 til 80 kg, avhengig av hvor mye bjørnen kan ha spist av byttet sitt.

Flere mistenkte

Selv om politiet gladelig tar utgangspunkt i den enkleste løsningen og har skaffet seg en fellingstillatelse på all bjørn i området, så er ikke ekspertene like sikre på at det er en bjørn. Doug Lee, driver av Facebook-siden «Indianere for pelstryner», sier på telefon til TT at bjørner ytterst sjelden angriper mennesker, og unngår dem så best de kan. Det har ikke vært et bjørnedrap i Norge på 100 år, ikke siden Johan Sagadalen i 1906.  Han tror heller ikke det er noen av de tre andre større rovdyrene våre som har gjort det:

«Rovdyrene våre er ikke onde», legger han til. «Det eneste dyret på denne planeten som tar seg bryet å fullstendig maltraktere og male opp et annet levende vesen for så å bare la det ligge, er homo sapiens sapiens.» (mennesket. red.anm.)

Avslutter etterforskning

Politiet har konkludert med bjørnedrap og henlagt det som drapssak. Deres oppgave nå er kun å finne ut hvem den istykkerslitte kvinnen var og kontakte de pårørende. Inntil alle bjørner i området er skutt for sikkerhets skyld, så ber politiet publikum om å holde seg unna skogen der jenta ble funnet, deriblant et idyllisk badested hvor mange tar turen i sommerhalvåret.