Logisk Parti seiler opp som mest muslimvennlig

Selvstyre: Logisk Parti vil gi muslimene mer bestemmelsesrett over egne liv. Illustrasjon: DALL-E

Valget nærmer seg med menneskeskapte stormskritt og mellom vadestøvlene i brungrumsete flomvann seiler Logisk Parti opp på strandkanten som det aller mest muslimvennlige partiet i Norge.

All den tid partinavnet tilsier at deres politikk skal følge de logiske linjer innen samfunnsstyring, er det mot alle odds at de troner øverst som forkjemperne for Norges mest ihuga islamister. Så hvor er det Mohammeds etterkommere og de høyrevridde nasjonalistene i LP møtes, rent bortsett fra at de alle er brune? Tidløse Tidene har tatt en prat med LP.

Kritikerne sier allerede at LPs siste politiske utspill om støtte til muslimer er gjennomsiktig og egentlig bare en forlengelse av ideologien til brunskjortene. Er LPs støtte legitim?

– Enten så er skjortene brune eller så er de gjennomsiktige. Det er vanskelig å forholde seg til slike selvmotsigende påstander. Personlig vil jeg gjerne bli vurdert basert på mine meninger og handlinger – ikke hvorvidt vi er fargesterke.

Hva er så denne nyvunne kjærligheten LP har for muslimer, som gjør at dere støtter dem i deres nye valgplattform?

– LP forholder seg ikke til kjærlighet, kun logikk. Vi har en dypere forståelse av muslimen enn venstresiden. Venstresiden har hele tiden vært klare på at muslimer ikke får til noe på egenhånd og derfor må ha hjelp til alt fra storsamfunnet, fra fast bopel til å skaffe seg arbeid eller annen inntekt. LP har innsikt i hvorfor det er nettopp slik.

Er denne forståelsen hemmeligstemplet eller noe dere  kan dele med omverdenen?

– Kunnskap er for alle. Hvis noen vil styre landet basert på LPs politikk i stedet for oss, så er målet fortsatt nådd. Vi vil bare opplyse. Det er vilkårlig hvem som styrer så lenge det er logisk.

Hva er da denne innsikten dere har om muslimer?

– I Vesten skriver vi fra venstre mot høyre. Vi oppfatter også tid i denne retningen. Arabisk skriver motsatt retning. Derfor oppfatter de også tid baklengs i forhold til vår tenkemåte. For oss virker det dermed som om de ønsker å skru alt tilbake til steinalderen, men det er kun på grunn av måten de ser verden på. Vi kan ikke straffe dem for dette. Men muslimene har allerede utviklet løsningen på sine egne problemer – sharia! LP vil tilpasse lovgivningen for at muslimene skal kunne håndtere dette på egenhånd slik de fint klarer i Midtøsten.

Så hvis jeg forstår dere riktig, så ønsker LP å innføre Sharia i Norge?

– Det stemmer. Men kun for muslimer selvsagt. Vi andre vil fortsette å leve i nåtid. Dette nye privilegiet vil bli forbeholdt tilbedere av Allah. De kan æresdrepe hverandre så mye de vil. Tvinge kvinner til å pakke seg inn. Kappe hendene på tyver. Henrette homofile muslimer og steine de som blir voldatt for utroskap. Alt i Allahs navn. Dette er det de ønsker, og dette er det de får. Med baklengs oppførsel er det baklengs politikk som virker.

Men da kan vel hvem som helst hoppe av og frakjenne sin muslimske tro straks de har gjort noe straffbart, for å unngå represalier?

– Ja, det kan de selvsagt. Vi har religionsfrihet i Norge. Men sharia sier det er dødsstraff for å frafalle Islam, så det problemet løser seg selv.