Countryartist og datter offer for dobbeldrap

Slaktet og dandert: Slik kokken har anordnet biff og tilbehør i en nøye uttenkt komposisjon på tallerkenen, slik har antakelig også drapsmannen regissert posituren til den nyslaktede Ina Vogt og hennes mor. (Foto: Anonym)

Den kjente og kjære countrysangerinnen Vivian Vogt og hennes datter Ina Vogt gikk begge bort i går. De ble begge myrdet i sitt hjem av en ukjent gjerningsmann.

For ikke lenge siden gikk Vivian Vogts ektemann bort i en arbeidsulykke. Datteren hennes Ina ble momentant stum da hun hørte om farens død og kunne ikke lenger synge på platene til sin mor. Vivian ga ut et hastealbum rett etter dette som hun delvis hadde produsert sammen med sin mann. Hun fortalte den gang til TT at det var en del av bearbeidelsen av sorgen og hadde ingen kommentar til hvorfor det ble ferdig innen begravelsen og solgt i kirkedøra på vei ut. Hennes største ønske i verden er at Ina skal få tilbake sangstemmen sin.

Billedskjønn start på uka

Uka startet som en hvilken som helst annen for mor og datter Vogt. Moren kom hjem fra økonomiansvarlig hos Studio 500. Datteren kom hjem fra skolen. Med seg på trening får Ina med en handleliste og penger fra sin mor. Vel hjemme begynner Vivian med maten og Ina hiver seg i dusjen. Så langt, så bra. En perfekt mandag. Men ikke alt som starter bra ender bra. 

Rødmandag

På et tidspunkt under mattilberedningen har noen kommet seg usett inn i eneboligen. Den ukjente gjerningsmannen har raskt kuttet strupen på Vivian med kokkekniven hennes for så å følge musikken fra anlegget til Ina opp på rommet hennes. Rester av sæd tyder på voldtekt selv om det ikke ble funnet direkte spor til at Ina har strittet imot. Det antas at hun er blitt truet på livet med kniv og derfor ikke har turt å gjøre motstand. Det skal også ha vært Inas start på en annen type uke, som gjerningsmannen kan ha utnyttet for å lettere trenge seg inn. Ina skal etter voldtekten ha vært så skadet av knivstikk at hun bare har klart å slepe seg ned trappene for å få hjelp, kun for å finne sin mor død på kjøkkengulvet. Ina skal ha blødd i hjel kort tid etter.

Forsynte seg av godsakene

Etter gjerningsmannen forsynte seg grådig av datteren hennes, skal han også ha spist biffen som Vivian stekte, før han til slutt forlot åstedet.

Dette må jo være et lystmord slik gjerningsmannen har oppført seg, spør vi vakthavende betjent Filip Emilia Gyldén.

– Vi forholder oss fortsatt til definisjonen «gjerningsperson» för flera bevis er avteckat.

Er det ikke selvsagt at det er en mann når voldtekt er involvert og det ble funnet rester av sæd?

– Vi kan inte utelukka at det er en person av det trädje kön som har gjort detta. Dom har samme rett at uppføras i statistiken som dom två andra könen.

(Saken fortsetter under bildet.)

Ventetiden er over: Vivian Vogts sjette studioalbum. (Foto: Studio 500)

Tragedier selger

Plata solgte til gull allerede første uka i salg. På spørsmål om det var uetisk svarte Vogt den gangen: «Jeg benytter meg av samme forretningsmodell som TV-aksjonen. Ingen åpner lommebøker så mye som de som vil framstå empatiske.» (TT tar sterk avstand fra slike kyniske forretningsmetoder. Red.anm.)

Alle de usensurerte bildene fra åstedet er tilgjengelig i ekstrabilaget MAGASINET som følger med papirutgaven.