Vil ordet snikislamisering til livs

Bak enhver liten mann, står en stor kvinne: Nestleder i Babord, Abid Sothara (i midten) her sammen med leder Guri Malla (rundt) fra gårsdagens landsmøte. Foto: Adobe Firefly.

Tidløse Tidene står i ankomsthallen til Babords landsmøte. På grunn av siste tids debatt omkring dekoreringen av Oslo rådhus, har det utslitte begrepet «snikislamisering» gjenoppstått. Mange, spesielt konspirasjonsteoretikere ute på høyresiden, mener at å markere ramadan med halvmåner i Norges hovedstad tyder på at noen vil snikinnføre islam i landet.

Bak enhver liten mann, står en stor kvinne: Nestleder i Babord, Abid Sothara (i midten) her sammen med leder Guri Malla (rundt) fra gårsdagens landsmøte. Foto: Adobe Firefly.

Tidløse Tidene har slått av en ukritisk prat med Babords nestleder. Abid Sothara mener at tiden er mer enn moden for å pensjonere det betente ordet.

Hva gjør at du har lagt snikislamisering for hat?

– Hat er et sterkt ord, så det passer godt her. Jeg er fullstendig for ytringsfrihet, så jeg må jo bare tåle bruken av det, men jeg mener at hele ordet er fullstendig utdatert. Det virker for meg som om de som bruker ordet tror muslimer er fullstendig idioter.

På hvilken måte tenker du at ordet er nedlatende?

– La oss ta en titt på tallene. I 1980 var det rundt 1000 muslimer i Norge. I 2006 var det 76 000 nordmenn som bekjente seg til islam – 1,6 % av Norges befolkning. Bare fire år senere var dette tallet nesten doblet. I fjor var det 182 000 muslimer i Norge og kurvene tilsier at innen 2030 så er sistnevnte tall igjen doblet. Det vil da være flere muslimer i Norge enn det var tyske soldater i 1945. Å kalle dette snik er helt forkastelig. Dette er en helt synlig og fullstendig villet politikk. Tror de virkelig at muslimer er så tilbakestående at de tror ingen ser hva de holder på med?

«Det er ingen som prøver å lure noen her. Tallene lyver ikke.»

– Abid Sothara

Så hva er det egentlig du prøver å si?

– Det er ingen som prøver å lure noen her. Tallene lyver ikke. Du kan selv sjekke dem. Slik alle andre religioner fungerer, slik fungerer også islam. Når du tror på noe, så vil du selvsagt at de rundt deg skal tro det samme og du vil at samfunnet skal styres etter din overbevisning. Noe annet vil være kognitiv dissonans av proporsjoner som tilsvarer innleggelse på psykiatrisk.

Så hvilket ord foretrekker du at man bruker framover?

– Bare si «islamisering». Det betyr kort og godt at islam får sterkere påvirkningskraft og dermed økende betydning  i samfunnet. Det håper jeg alle kan være enige om at skjer i Norge. Ta en tur til Oslo, besøk rådhuset; sett deg litt inn i ting, så tror jeg selv den mest høyrevridde bonden også vil se at snikete er det siste denne islamiseringen er.

Har ikke dette ordet fortsatt visse negative konnotasjoner i vestlige land?

– Ordet «inkludering» har samme denotasjon, men oppfattes som et positivt ord, selv om alle vet at mer inkludering alltid betyr mer islam. Pila går jo bare den ene retningen. Selv etter at muslimer i Norge er i flertall, vil aldri inkludering bety «mer kristent». Over tid vil alle se at de to ordene har samme hensikt. Men det ene er ærligere. Og det er med åpenhet vi skal ta over Norge, ikke med sniking og lureri.